Csibésznek nevezte fiát Vilmos herceg egy interjúban

„Csibésznek” nevezte kisfiát Vilmos herceg a CNN-nek adott interjúban, amelyet szeptember 15-én sugároz majd az amerikai hírtelevízió. A boldog apuka elmondta, az öccsére és saját magára emlékezteti őt a július 22-én született utódja. Hozzátette, a kisbaba jól érzi magát, rohamosan nő, nem igazán akar aludni, állandóan mocorog, „akár egy igazi harcos”.

Az interjúban az is elhangzik, hogy a hercegi pár gyermekének sírására legtöbbször Katalin hercegnő ébred fel éjszaka, a herceg pedig „alig várja, hogy visszatérjen a kaszárnyába, ahol végre kialudhatja magát”.

Vilmos azt is elmondta a CNN riporterének, rendkívül meghatott és izgatott volt, amikor Katalin hercegnővel együtt kiálltak a kórház lépcsőjén a kis újszülött Györgyöt megmutatni a briteknek. Úgy érezte, örömében bárkinek, az egész világnak meg szeretné mutatni a fiát. Hozzátette, annak is nagyon örül, hogy a gyerek épp nem sírt azokban a pillanatokban.

A trónörökös azt fejtegette: számára fontos volt az a gesztus, hogy maga vitte haza feleségét és újszülött gyermekét a kórházból. Azzal kapcsolatban, hogy ezzel megtörte a királyi ház etikettjét, azt mondta, őt is, Harry herceget is és Katalin hercegnőt is másként nevelték, mint az előző generációkat, és valamennyien fontosnak tartják a függetlenségüket – amelynek a mértékét ők maguk szabják meg.

Ami a családi hagyományt illeti, miszerint az első pelenkát az édesapának kell kicserélnie a babán, megtiszteltetésként élte meg Vilmos herceg. Mint mondta, körülállták a bábák és kórusban biztatták: „Meg tudod tenni! Meg tudod tenni!”. György jövőjével kapcsolatban Vilmos herceg nem nyilatkozott, szerinte most csak arra kell koncentrálnia a családnak, hogy minél több jó szokást vegyen fel a baba, „mint például az alvás, meg az, hogy ne kelljen oly gyakran tisztába tenni”. 

Kapcsolódók

Kimaradt?