Nem hagyja magát a Vásárhelyi Forgatag, újabb kérést iktattak

Újabb beadvánnyal fordulnak a Vásárhelyi Forgatag szervezői a Marosvásárhely polgármesteréhez, amelyben kérik a polgármesteri hivatal támogató hozzájárulását a kulturális rendezvényhez. Az első kérvényt július 12-én iktatták, hivatalos választ mindeddig nem kaptak a kérésre.

A kérvényezett közterületi helyszínek a Rózsák tere, Színház tér és a Nyári színpad, emellett arra kérik a polgármesteri hivatalt, bocsássa a szervezők rendelkezésére a város tulajdonában lévő kiállító standokat és faházakat, továbbá biztosítsák az áramellátást, víz- és higiéniai (ökológiai wc-k) ellátást a rendezvény időtartamára, augusztus 29. és szeptember 1. között.

Az augusztus 14-én iktatott kérvényben a szervezők hangsúlyozzák, írásbeli választ várnak a polgármesteri hivataltól. Kérésük indoklásában szerepel egyebek mellett az is, hogy a hivatal képviselőivel folytatott szóbeli egyeztetéseken elutasították a kért helyszínek használatát, valamint, hogy a város közterületein tartandó rendezvény engedélyezése a szervezők által tervezett program elferdítésének feltételéhez volt kötve: a Vâltoarea Mureșeană elnevezés Armonii Mureșene elnevezésre való módosítása, a városközpont helyett a Ligetbe való áthelyezés, illetve kétharmad arányban román kulturális programok megvalósítása.

A kért helyszínek elutasítása esetére alternatív helyszín javaslatát várják a szervezők, amely javaslat ugyanakkor nem kötelezi a rendezvény szervezőit arra, hogy megváltoztassák az eredetileg tervezett programot.

Ugyanakkor a kérés aláírói rámutatnak, polgármesteri hivatal nem tartotta be a törvényben szavatolt 30 napos válaszadási kötelezettségét, hiszen az első kérvény több mint egy hónapja volt iktatva.

Végezetül figyelmeztetik a polgármestert, hogy ha augusztus 16-ig nem foglal hivatalosan is állást a polgármesteri hivatal, azzal erkölcsi és anyagi károkat okoz a rendezvény szervezőinek, amelyért a polgármestert és az általa képviselt hivatalt is felelősség terheli, hiszen, mint írják, egy egyszerű kérésre egyszerű válasz megadásának halogatása nem indokolt és nem is jogszerű.

Kapcsolódók

Kimaradt?