Ismét lázban égnek a britek: hogy hívják majd a trónörököst?

Nagy-Britanniában most mindenki azt találgatja, milyen keresztnevet ad a hercegi pár a hétfőn este világra jött trónörökösnek. Az érdeklődés érthető, hiszen Vilmos és Katalin döntése hosszú ideig meghatározhatja a névadási trendet Albionban.

Keddi híradásában a skynews.com emlékeztetett arra, hogy a királyi család tagjai az idők folyamában előszeretettel keresztelték rokonaik, szeretteik nevére csemetéiket. A választék ugyan most is bőséges, ám a hercegi pár dolgát megkönnyíti, hogy a Royal Baby-nek akár három keresztnevet is adhatnak. Az apukát magát, Cambridge hercegét például William Arthur Philip Louisnak hívják.

A skynews.com szerint nagy eséllyel a Fülöp név lesz a szülők preferáltja. Mint ismert, a dédnagytatát, Erzsébet királynő férjét is Fülöpnek hívják. A királyi házaspár éppen idén ülte meg a gyémántlakodalmát, és az idős herceg továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend Nagy-Britanniában.

Meglehet, a találgatások még jó ideig eltarthatnak. Vilmos herceg nevét csak egy héttel a születése után árulta el az országnak Károly herceg és Diana hercegnő. Károly nevét édesanyja, Erzsébet királynő csupán egy hónapos korában hozta a világ tudomására.

Kapcsolódók

Kimaradt?