Sikerén felbuzdulva Dancs Annamari lovasórákra fog járni

„A tavalyi tapasztalatokkal bizakodva, tudatlanság nyugalmával indultam neki a versenynek” – nyilatkozta Dancs Annamari azzal kapcsolatban, hogy a múlt hét végén megnyerte a Székely Vágta kuriózumának számító futamát, a hírességek fogathajtó versenyét Péter Szabó Szilvia, a Nox énekesnője, Nagy József, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke és Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke előtt.

A versenyzők nem fogathajtó kocsiban ültek, hanem segédhajtóként a fogat hátsó részében, állva kellett tartaniuk az egyensúlyt. Nem könnyű feladat, hiszen a fogathajtó gyorsan hajt, nemcsak kapaszkodni kell, de segíteni is kell a munkáját, hogy minél jobban tudjon a kocsi fordulni.

„Azt mondják, hogy a lovassportok operettje, de a helyszínen kiderült, hogy könnyebb a színpadon operetttet énekelni, hiszen az idén sokkal nagyobb volt a kihívás, ugyanis állva kellett segítsük a fogathajtónkat. Én csak annyit mondtam a verseny előtt a fogatosnak, hogy bátran csapjon a lovak közé, a tempótól nem félek, majd kapaszkodok, a cél az hogy nyerjünk. A hajtóm a kérésemet komolyan vette,  ez első tempós kanyarnál rájöttem, ha nem kapaszkodok és nem dőlök be, akkor esélyem sincs nemhogy a nyerésre, de még a túlélésre sem! Persze az adrenalin ilyenkor dolgozik, és nem számított sem a por, sem a sok felcsapódó kavics, hiszen lelkes, többezres tömeg szurkolt nekünk. Nagyon nagy élmény volt!” – magyarázta Annamari.

A díjat az énekesnő a hajtónak ajándékozta, és ígéretet tett, hogy az elkövetkezőkben lovasórákat fog venni. „Mind a három Székely Vágtán részt vettem, elsősorban mint énekes-színész, a tavalyi Nemzeti Vágtán pedig a Hősök Terén hintón vittek minket körbe az Operettszínházas kolléganőimmel. Most már úgy érzem, hogy ilyen “Vágtás múlttal” ideje nekem is bátorságot vennem, és lóra üljek!” – nyilatkozta a Budapesti Operettszínház  művésze.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?