Tízezer fontos kórházi lakosztályba érkezik a hercegi újszülött

Születése pillanatától luxuskörülményekre számíthat Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermeke, az Egyesült Királyság majdani uralkodója, akinek néhány napos kórházi tartózkodása várhatóan több mint tízezer fontjukba kerül majd a szülőknek.

Katalin - polgári nevén Kate Middleton - az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét, általános várakozások szerint már a legközelebbi napokban.

Ugyanitt született 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - utánajárt a várható költségeknek, és kimutatta, hogy a kórház Lindo Wing nevű szülészeti szárnyában az első éjszaka 6265 fontba, minden további éjszaka 2200 fontba kerül.

Így ha Katalin hercegnő a gyermek megszületése után a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a kórházban, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos számlára számíthat.

Ezért a pénzért azonban luxusszállodákat megszégyenítő ellátás jár. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet a hercegi kismama és férje éppen megkíván. A lakosztályban műholdas televízió, wifi, koktélbár és naponta cserélt friss virágcsokor-költemény szolgálja majd Katalin és a valószínűleg szintén beköltöző Vilmos kényelmét.

Bármikor érkezzék is a gyermek, az már bizonyos, hogy hazatérte után sem marad ágy és ruha nélkül. A Kensington-palota - Vilmos és Katalin hivatalos rezidenciája - a minap bejelentette ugyanis, hogy a finn kormány egy "babadobozt" küldött ajándékba a hercegi házaspárnak. A dobozban, amelyet Finnországban hagyományosan minden várandós kismama megkap, a rugdalózótól, a fürdőlepedőtől, a hajkefétől és a körömollótól kezdve a hagyományos szövetpelenkán át a képeskönyvekig és a rágcsálható játékokig minden szükséges felszerelés megtalálható, és maga a doboz akár bölcsőként is szolgálhat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?