Károly herceggel poénkodott Traian Băsescu

Traian Băsescu köztársasági elnökkel és Victor Ponta miniszterelnökkel találkozott hétfőn Bukarestben a romániai magánlátogatáson tartózkodó Károly herceg.

Az államfő ezekkel a szavakkal üdözölte a brit trónörököst: "Isten hozta Romániában, hallom, vásárolt magának egy újabb házat". A vásárt Károly herceg a Mediafax tudósítása szerint tagadta. Erre reagálva Traian Băsescu megjegyezte: "hamarosan egy egész faluja lesz Romániában".

Az elnöki hivatal közleménye szerint Károly herceg elmondta, mindig meghatódik attól a melegségtől és vendégszeretettől, amellyel romániai látogatásai során fogadják. Băsescu köszönetet mondott a hercegnek a Románia iránti bizalomért és azért is, hogy alapítványai által „a biodiverzitás megőrzését, a fenntartható fejlődést és a szociális felelősségtudat kialakítását szolgálja Erdélyben".

Victor Ponta kormányfő a Művészeti Gyűjtemények Múzeumában találkozott a brit trónörökössel. Mint a miniszterelnök az Agerpres hírügynökségnek megjegyezte, az általa javasolt helyszín elfogadásával Károly herceg is hozzájárult a múzeumban őrzött műalkotások népszerűsítéséhez. Victor Ponta azért is fontosnak tartotta a múzeumi találkozást, mert - mint valószínűsítette - a walesi herceg ez alkalommal láthatta először a román festészet nagyjainak, Nicolae Grigorescunak, Nicolae Tonitzának, Gheorghe Petrascunak és másoknak az alkotásait.

Károly herceg csütörtökön érkezett Székelyföldre, ahol Miklósváron Kálnoky Tibor gróf vendége volt, majd az ősei által alapított Zalánpatakon, a több falusi házat magába foglaló birtokán pihent. A trónörökös a már meglévő három zalánpataki házával szomszédos falusi házat is megvásárolta, el is kezdődött a két szoba-konyhás hagyományos falusi ház felújítása

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?