Az EMNT 8100 lejt gyűjtött a magyar árvízkárosultaknak

Egy nappal a Tőkéséket gazdagítja az árvízkárosultak pénze? című cikkünk megjelenése után az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) közölte: eddig 97 adakozótól összesen 8099,10 lejt gyűjtött össze a magyarországi árvízkárosultaknak, ebből 3934,10 lej szerepel a bankszámláján, 4165 lejt pedig EMNT-irodákban összesítettek készpénz formájában.

A Sándor Krisztina ügyvezető elnök által jegyzett szerdai közleményük szerint az összegyűlt adományokat – a következő napokban befolyó összegekkel együtt – képviselőik a jövő hét elején személyesen adják át a dunabogdányi árvízkárosultaknak, az adakozók névsora kíséretében.

Cikkünkben többek közt azt feszegettük: miként lehetséges, hogy a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére felajánlott összegek az OTP Bank egyik kolozsvári fiókjában „automatikusan” az EMNT számlájára kerültek.

Írásunk kapcsán a szerdai közlemény megismétli Sándor Krisztina maszol.ro-nak adott nyilatkozatát, amely szerint az OTP alkalmazottainak eljárásáról az EMNT-nek nem volt tudomása és ennek okát sem ismerik. 

Kérdésünkre szerdán Sándor Krisztina megerősítette azt a lapunknak adott korábbi nyilatkozatát, hogy nem szerepel majd az adakozók listáján azoknak a civil szervezeteknek neve, amelyek adományait fizikai személyek fizették be az EMNT OTP-s számlájára. Ez történt például az Apáczai Csere János Baráti Társaság által összegyűjtött összeggel is. Sándor ezeknek a szervezeteknek azt ajánlja: keressék fel a banki bizonylattal az EMNT kolozsvári irodáját, és így felkerülnek az adakozók listájára.

Korábban megírtuk: kedden figyelmeztetést kapott a vezérigazgatótól az OTP Bank kolozsvári, főtéri fiókjának vezetője és egyik banktisztviselője, miután a maszol.ro révén Diósi László tudomására jutott, hogy a bankfiók alkalmazottai az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület számláit ajánlották fel mindazoknak az ügyfeleknek, akik adományokat szerettek volna utalni a magyarországi árvízkárosultaknak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?