Rokonok, kollégák és munkatársak is búcsúznak Izoldától

Rokonok, barátok, munkatársak és ismerősök százai búcsúznak a Facebookon is a székelyhídi Baczoni Izoldától. A 23 éves lányt hétfő délután találták meg holtan egy Székelyhíd melletti nádasban. Baczoni Izolda feltételezhetően erőszakos bűncselekmény áldozata lett – mondta el korábban a maszol.ro-nak a Bihar megyei kisváros polgármestere.

„Fájdalom a lelkünkben amelyet Baczoni Izolda elvesztése végett érzünk. A gyászoló családnak rengeteg erőt kívánunk a nehéz pillanatokban! Isten nyugtasson Izolda!” – írják a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) Facebook-oldalán, amely feketére módosított borítólappal is gyászolja irodavezezője halálát.

Egyetemi kollégái sem feledkeztek meg Izoldáról, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem kommunikációs szakja is szívhez szóló üzenetben emlékezik a tragikus hirtelenséggel elhunyt lányra. „Baczoni Izolda székelyhídi közösségének és a BBTE Kommunikáció csapatának társaira odafigyelő, építő tagja volt. Egyetemi hallgatóként a határátlépés történeteit kutatta, helyi közösségének történetei és jövőre irányuló várakozásai foglalkoztatták. A közösségépítés lehetőségeit kereste, önkéntes munkájával is közös terveink megvalósulásához próbált hozzájárulni. Megrendülten állunk Izolda és családja tragédia előtt. A BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének oktatói és hallgatói közössége részvétét és mély együttérzését fejezi ki családjának és szeretteinek. Munkáját folytatni fogjuk, de hiánya velünk marad. A család fájdalmában osztozva, a gyász jegyeként a tagozat kommunikációs csatornái társulnak a hallgatók kezdeményezéséhez, egynapos csendre szólítva fel közösségünket. Nyugodj békében, Izolda."

A partiumi település központjában hétfő este gyertyás megemlékezést tartottak.

Kapcsolódók

Kimaradt?