Snowden Twitteren válaszolt az orosz kémnő házassági ajánlatára

A titkos amerikai adatgyűjtés kiszivárogtatása miatt kémkedéssel és hazaárulással vádolt Edward Snowden informatikus kész megfontolni Anna Chapman, a hírhedt orosz kémnő házassági ajánlatát, hogy menedékjogot kaphasson Oroszországban - írta pénteken az Interfax orosz hírügynökség.

„Elvenném Chapmant minden ellenére. Istenem, csak nézzetek rá!" - válaszolt a volt amerikai titkosszolgálati alkalmazott a Twitter internetes közösségi oldalon az egyik levelezőpartner kérdésére. Az orosz hölgy ugyancsak a Twitteren keresztül üzent csütörtökön az amerikai hatóságok által üldözött Snowdennek. Chapman azt ajánlotta fel az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottjának, hogy hozzámenne feleségül.

Az Interfaxnak egy Edward Snowden helyzetét jól ismerő, név nélkül nyilatkozó személy kifejtette, hogy amennyiben az amerikai férfi házasságot kötne Anna Chapmannal, akkor ezzel törvényes alapot teremtene arra, hogy orosz állampolgárságot kérjen, és ennek megfelelően állami védelem járna neki új tartózkodási helyén. Szerinte a házasság lehetősége azután vetődött fel, hogy az Egyesült Államok hatóságai elől menekülő amerikai informatikus patthelyzetbe került.

Edward Snowden az orosz hírügynökség közlése szerint továbbra is a moszkvai Seremetyjevo repülőtér tranzitvárójában tartózkodik. Június 23-án érkezett az orosz fővárosba Hongkongból, ahol információkat szivárogtatott ki az amerikai titkosszolgálatok internetes és telefonos adatgyűjtési gyakorlatáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?