Hatalmas sikere van a sepsiszentgyörgyi strandnak

Hétvégén összesen 5700 látogatója volt a nemrég átadott, élményelemekkel felszerelt létesítménynek, tájékoztatta lapunkat Nagy Zoltán. A sepsiszentgyörgyi Sport és Szabadidős Létesítmények igazgatója szerint vasárnap abszolút rekordot döntöttek, hiszen 2168-an váltottak jegyet a strandra, így 23.000 lejes bevételre tettek szert. Szombaton 1938-an strandoltak, pénteken pedig 1600-an váltottak belépőt, mondta Nagy Zoltán, aki szerint az elmúlt években a legforgalmasabb napon volt 1600 látogatója a strandnak. 

Az élményfürdővé alakított létesítményt a június 18-i megnyítója óta közel 8000-en látogatták, így a bevétel meghaladja a 70.000 lejt. Nagy Zoltán szerint ha az időjárás kedvez a strandolásnak, várhatóan önfentartó lesz a létesítmény, bár ezt csak az idény végén lehet majd megállapítani, hiszen jelentősen nőtt ugyan a látogatók száma, de a korszersűsítés révén nött az energiafogyasztók száma is, és még nem kapták meg az első számlákat sem. 

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat saját költségvetésből költött 4 millió lejt a strand élményfürdővé alakítására. Négy kismedence, csúszdák, zubogó, sodrófolyosó és egy nagymedence várja az úszni, szórakozni vágyókat hétfő kivételével, naponta reggel 10 órától este 8 óráig. A felnőttek 15 lejt, a nyugdíjasok 10 lejt, a diákok 6 lejt, tanuló csoportok fejenként 5 lejt fizetnek a napi belépőért. A szabadidős létesítmény korszerűsítése jövő évben is folytatódik, hiszen a nagymedence felújítását egy évvel elhalasztották.

Az olimpiai medence korszerűsítésére két változat is szóba került: vagy megtartják a jelenlegi 2,5 méter mélységét, hogy úszóversenyekre is használható legyen, vagy menedékesen 1,5 méteresre csökkentik a mélységét, hogy a szélesebb közönség számára is hozzáférhető legyen. Erről a strand látogatói döntenek idén nyáron, hiszen mindenki kitöltheti a kasszánál elhelyezett kérdőívet, amelyen elmondhatják véleményüket a létesítményről, és javaslatokat is megfogalmazhatnak. Nagy Zoltán szerint az eddig kitöltött kérdőíveken többnyire jók a visszajelzések. A sepsiszentgyörgyi strandot nem csak helybéliek kedvelik, hanem egész Háromszékről, de Brassó megyéből is szép számban érkeznek látogatók.

Kapcsolódók

Kimaradt?