Élményfürdőként kezd új életet a sepsiszentgyörgyi strand

Kedden nyílik a sepsiszentgyörgyi strand, amelyet élményfürdővé alakított az önkormányzat. Négy kismedence, csúszdák, zubogó, sodrófolyosó és egy nagymedence várja az úszni, szórakozni vágyókat hétfő kivételével, naponta reggel 10 órától este 8 óráig.

A strand korszerűsítésére, saját költségvetésből négymillió lejt költött a sepsiszentgyörgyi önkormányzat - mutatott rá Antal Árpád polgármester, aki szerint bár ez a befektetés várhatóan nem térül meg, de a strand korábban is, a város egyetlen önfenntartó létesítménye volt, így bíznak benne, hogy ezentúl is kitermeli a működtetési költségeket. A felnőttek 15 lejt, a nyugdíjasok 10 lejt, a diákok 6 lejt, tanuló csoportok fejenként 5 lejt fizetnek a napi belépőért.

A szabadidős létesítmény korszerűsítése jövő évben is folytatódik, hiszen a nagymedence felújítását egy évvel elhalasztották. Az olimpiai medence korszerűsítésére két változat is szóba került: vagy megtartják a jelenlegi 2,5 méter mélységét, hogy úszóversenyekre is használható legyen, vagy menedékesen 1,5 méteresre csökkentik a mélységét, hogy a szélesebb közönség számára is hozzáférhető legyen. 

Erről a strand látogatói döntenek idén nyáron - mondta Antal Árpád, aki szerint az idei szezonban minden belépő mellé egy kérdőívet adnak a látogatóknak. Céljuk az, hogy a strandolók döntsenek arról, hogy jövő esztendőben miként újítják fel a nagymedencét, vagyis meghagyják az úszóversenyek számára megfelelő méretét, vagy csökkentik a mélységét, hogy az úszni kevésbé tudók számára is hozzáférhetővé váljon.

Kimaradt?