Facebookon oszlatta fel a Republicot az egykori tag

Tóth Zoltán, a Rebublic egykori oszlopos tagja azt írta a Facebookon, hogy a zenekart megszünteti. Boros Csaba gitáros nem érti a helyzetet - írja a Blikk.

Tóth Zoltán, a Republic egykori oszlopos tagja vasárnap az egyik közösségi oldalra tegnap az alábbiakat írta ki: "Természetes jogommal élve a REPUBLIC együttest visszamenőleges hatállyal, 2013. március 11-ével megszüntetem, egyben védelem alá helyezem. Semmilyen később alakult formáció nem tekinthető sem természetes folytatásának, sem szellemi örökösének. A REPUBLIC szó közvetlen vagy bármiféle trükkös használata nem megengedett működő zenekarok neveként! Republic-emlékkoncertek szabadon tarthatók, Republic-dalok szabadon játszhatók. Volt zenekari tagok által e célból alakított formáció hitelesíthető és elfogadható, valamint ezen jogukat el kell ismerni! - írja a Blikk.

Boros Csaba értetlenségének adott hangot Tóth Zoli kijelentése nyomán. "Nem értem, most mi történik. Tóth Zoltán május 30-án a Universal kiadóban járt, ahol hivatalosan is aláírta azt a papírt, amelyben leszögezi, hogy kilép a Republic együttesből. Egyúttal kötelezte magát arra, hogy amennyiben a jövőben a kiadó engedélye nélkül a Republic zenekarról nyilatkozik, akkor vállalja, hogy az azzal okozott kárért felel" - mondta a lapnak.

"Ezt a hivatalos zenekari szerződés módosítást aláírta rajta kívül a Universal igazgatója, valamint az összes zenekari tag. Innentől kezdve a kiadó jogászának a feladata lépni a szerződés­szerű magatartás teljesítése érdekében. Csak érdekességképpen, március 28-án küldött Zoli mindannyiunknak egy sms-t, amit meg is őriztünk, és abban az van, hogy csak a Republicból lép ki, más zenekarba szívesen jön, ha szükséges" – árulta el a gitáros.

Tóth Zoltán egyébként már új bandában zenél. "Június 21-én állok először színpadra a budapesti Kossuth klubban. Az „Ezer kincs ezer nyár emlékest” keretében fogok fellépni. 23 éve először új barátokkal" – mondta a zenész.

Kapcsolódók

Kimaradt?