Meglepetést hozott a Cipő nélküli Republic-koncert

Ugyanúgy kezdte az első budapesti koncertjét a Cipő nélkül maradt Republic, mint ahogy Egerben vagy Miskolcon, valami mégis teljesen váratlanul alakult.

A könnyek helyett című megindító számot követően a basszusgitáros Boros Csaba épp bele akart kezdeni rövid beszédébe, hogy a zenekar helyzetét magyarázza, és a kisegítő énekes Sipos F. Tamást felkonferálja fel, amikor elakadt a lélegzete. A kétezres közönség is szótlanul állt a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes tömegrendezvényén. Szó szerint beleszólt a megemlékezésbe a harangzúgás.

– Valóság ez még, vagy álmodom? – kérdezte Boros szemlátomást elérzékenyülve, és csak nehezen tudta összeszedni a gondolatait. – Furcsa, hogy pont akkor szólal meg a harang, amikor egy olyan emberről akarok beszélni, aki már nincs köztünk – mondta Boros, és a közönségből azonnal felkiáltott valaki: de a lelke itt van! És ezzel a színpadtól távolabb is mindenki egyetértett. Egyetlen rosszalló megjegyzést sem lehetett hallani, pedig a zenekar is tartott esetleges bekiabálóktól. Ezt a békességet Boros Csaba is stílusosnak érezte.

– Ahogy a dal is mondja: „béke van, felejts el minden háborút”, és mi most itt a Béke téren állunk – mondta a basszusgitáros, majd a színpadra lépett Sipos F., aki nagy tapsot kapott.

Kimaradt?