Bernády-ügy: csütörtökön döntenek az iskola és a két terem nevéről

Minden szükséges lépést megtettek azért, hogy pozitív döntés szülessen csütörtökön a marosvásárhelyi 2-es általános iskola átnevezéséről Peti András szerint. Az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezetének elnöke úgy látja, a csütörtöki tanácsülésen megszavazzák az intézmény Bernády György Általános Iskolára való átnevezését.

„Egy másfél éves folyamatnak a végéhez értünk. Minden törvényes lépést megtettünk, ami szükséges egy iskola névadásnál, így semmilyen akadályát nem látom a Bernády név felvételének” – fogalmazott Peti, és sajnálatát fejezte ki, hogy 18 iskolát úgy neveztek el Marosvásárhelyen, hogy nem tartották figyelembe a város lakóinak az összetételét. „Azt gondolom, hogy minden adott ahhoz, hogy egy pozitív döntés szülessen holnap” – nyilatkozta az erdelyfm-nek.

Az iskola névadása mellett csütörtökön a városháza és a Kultúrpalota dísztermeinek átnevezése is szerepel a tanácsülés napirendjén. A nagytermek névadása kapcsán közmeghallgatást hirdettek, eszerint a Kultúrpalota nagytermét George Enescuról és Bartók Béláról, a volt városháza gyűléstermét pedig Bernády Györgyről és Emil Dandeáról neveznék el. Ezt a kezdeményezést nem támogatja egyetlen magyar politikai alakulat sem, így sem az RMDSZ, sem pedig az EMNT és az EMNP.

Kapcsolódók

Kimaradt?