Nagymértékben változik az új koronavírus esetek száma Biharban

Hektikusan változik az újonnan jegyzett koronavírusos esetek száma Bihar megyében. Csütörtök reggeltől péntek reggelig 136 új fertőzést regisztráltak és 12-en vesztették életüket. Azt továbbra sem hozza nyilvánosságra a megyei közegészségügyi hatóság, hogy hány tesztet végeztek el az utóbbi huszonnégy órában és az új fertőzöttek száma ennek mekkora hányadát teszik ki. 

A péntek reggeli adatközlés szerint Biharban 386 személy szorult kórházi ellátásra a vírusfertőzés következtében. A járvány kezdete óta immár 14 267 személyt nyilvánítottak gyógyultnak és összesen 576-an vesztették életüket Bihar megyében. 

Az új esetek száma napról napra jelentősen változik. A Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság közleményeiből kitűnik, hogy míg hétfőn, december 14-én mindössze 96 új fertőzöttet regisztráltak, kedden már 128-at, szerdán 81-et, csütörtökön pedig 175-öt. 

A megyei vészhelyzeti bizottság hétfői ülését követően közzétett adatok szerint összességében enyhén csökkent a fertőzöttség, és már csak húsz településen van érvényben a vörös forgatókönyv, itt a fertőzési ráta magasabb 3 ezreléknél, míg 39 helység sárga besorolású kategóriába esik.

(Címlapfotó forrása: Bihar megyei tanács sajtóirodája)

Kapcsolódók

Kimaradt?