Borboly Csaba most már elhagyhatja Csíkszeredát

A korrupcióellenes ügyészség szerdán feloldotta Borboly Csaba lakóhelyelhagyási tilalmát. A bűnvádi eljárás alatt lévő politikus azonban továbbra sem lépheti át az országhatárt és nem gyakorolhatja megyei tanácselnöki jogköreit sem – tudta meg a maszol.ro Hargita megye tanácselnökének ügyvédjétől.

Sergiu Bogdan tájékoztatása szerint kedd éjfélkor telt a harminc nap védence feltételes szabadlábra helyezése óta. E határidő letelte után kérvényezhette a védelem a gyanúsított jogkorlátozásainak feloldását. Ezt Borboly Csaba ügyvédje szerda reggel meg is tette. „A bűnvádi eljárást vezető ügyész csak azt hagyta jóvá, hogy védencem elhagyhassa Csíkszeredát. Ez már egy kisebb győzelem” – magyarázta Sergiu Bogdan.

Az ügyvéd elmondta, a következő időszakban folyatódik a bűnvádi eljárás, a vádhatóság tanúkat hallgat ki. Sergiu Bogdan nem bocsátkozott jóslatokba arról, hogy Borboly Csaba mikor nyeri vissza tanácselnöki mandátumgyakorlási jogát.

Mint ismert, a politikus ellen hivatali visszaélés gyanújával indított bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Borboly Csabát május 13-án 24 órára őrizetbe vették, majd egy nappal később a Marosvásárhelyi Táblabíróság döntése értelmében feltételesen szabadlábra helyezték.

Kapcsolódók

Kimaradt?