Távozik az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségéből Porcsalmi Bálint

A kormányalakítási tárgyalások után visszaadja ügyvezető elnöki megbízatását Porcsalmi Bálint – tette közzé Facebook-oldalán az RMDSZ csütörtök koraeste.

A szövetség ügyvezető elnöke emlékeztetett: 2017-ben két évre vállalta a mandátumot, az EP-választásokat követően az RMDSZ-elnök felkérésére folytatta a megbízatást. 

„Akkor abban állapodtunk meg, hogy a 2020-as parlamenti választások után abbahagyom ezt a munkát. Így az ügyvezetői teendők mellett irányítottam tavaly az elnökválasztási, idén az önkormányzati, majd a parlamenti választási kampányokat is” – olvasható Porcsalmi Bálint üzenetében az RMDSZ közösségimédia-oldalán.

Rámutatott: december 6-án a vállalt feladata véget ért, „a terveimnek megfelelően, a kormányalakítási tárgyalások után visszaadom ügyvezető elnöki megbízatásom” .

Porcsalmi Bálint: Nehéz két éven és négy sikeres választáson vagyunk túl, utóbbiért köszönettel tartozom...

Posted by RMDSZ on Thursday, 10 December 2020

Porcsalmi Bálint 2017 januárja óta látta el az ügyvezető elnöki teendőket. Megválasztásakor Kelemen Hunor azt hangsúlyozta, hogy nemcsak Erdélyben, a romániai politikai térben tevékenykedett, hanem tanácsadóként és trénerként tucatnyi párttal, politikussal és jelölttel dolgozott Kelet-Közép- Európa számos országában, valamint Afrikában és Ázsiában is.

A politológus végzettségű Porcsalmi 2001-től viselt tisztségeket az RMDSZ-ben, 2005 és 2007 között Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kabinetfőnöke, 2007-ben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium államtitkára, majd Kelemen Hunor kulturális miniszter kabinetfőnöke volt. Ezt követően az amerikai International Republican Institute trénereként tartott előadásokat, képzéseket politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben.

Megkerestük Porcsalmi Bálintot, aki jelezte, hogy az RMDSZ élén töltött évekről és a jövőbeni terveiről csak a kormányalakítási tárgyalások után nyilatkozik a sajtónak.

(Címlapfotó forrása: RMDSZ)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?