Elhunyt egy koronavírussal fertőzött PSD-s képviselő

A koronavírus-fertőzés komplikációi miatt vesztette életét a 49 éves Radu Sebastian, aki 2016-tól a Szociáldemokrata Párt (PSD) Buzău megyei képviselője volt a parlamentben. Ő az első COVID-19-ben meghalt román honatya, írja a News.ro.

Radu Sebastian halálát a PSD elnöke, Marcel Ciolacu jelentette be szerdán a Facebook-oldalán.

A politikus egy németországi kórházban hunyt el. Néhány nappal azután, hogy koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, szövődmények léptek fel a szervezetében, ezért a Buzău-i kórházból a bukaresti Központi Katonai Kórházba szállították, de az állapota itt sem javult, így a családja kérte, hogy egy németországi kórházba szállíthassák.

Sebastian Radu Buzău alpolgármestere volt 2012-ben, de nézeteltérései voltak Constantin Boşcodeală akkori polgármesterrel, ezért lemondott. Miután Boşcodeală felhagyott a politikai élettel, Radu visszatért a PSD-be, és 2016-ban képviselőként bejutott a parlamentbe. A 2020-as parlamenti választásokon nem indult. Márciusban 1000 arcpajzs legyártásához szükséges alapanyagot szerzett be egy Buzău-i cégnek, az így elkészült védőeszközöket helyi kórházaknak adományozták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?