Exit poll: vezet a PSD, 5 százalék felett az AUR

Az RMDSZ-re többen voksoltak mint a PMP-re és a Pro Romániára.

Átvette a vezetést a PSD a CURS Avangarde legfrissebb, 17:30-as felmérése szerint. A szociáldemokratákat 31,1 százalékon mérte a közvélemény kutató cég. A PNL több mint 2 százalékkal van lemaradva, a szavazatok 28,7 százalékát kapta, míg az USR-Plus 15,3 százalékon áll.

Az RMDSZ támogatottsága 6 százalék. A bejutási küszöb fölött van a szélsőségesen nacionalista AUR, 5,3 százalékkal. A PMP és Pro Románia háza táján van ok az izgalomra, ugyanis mindkét párt 5 százalékon áll.

Bár az erdélyi megyékben javultak a részvételi adatok, Bihar és Kolozs megye magyarlakta falvaiban továbbra is kevesen szavaztak, mondta el Hegedűs Csilla, az RMDSZ szóvivője. Hangsúlyozta, az AUR bejutásával ott lesz a parlamentben a székelyföldi önkormányzatokat folyamatos perekkel zaklató Dan Tanasă és az Úz-völgyi uszító George Simion. „Az a kötelességünk, hogy elmenjünk szavazni, olyan erős parlamenti képviseletet biztosítva, amely hatékonyan tudja megvédeni a jogainkat ezek ellen az emberek ellen” – mondta Hegedűs Csilla.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?