Egyenesbe kerültek: átadták a forgalomnak az illyefalvi hidat

A háromszéki Illyefalván átadták a forgalomnak az új hidat, amelyet Kovászna Megye Tanácsa és a polgármesteri hivatal közösen épített kormányzati forrásból. A 34 méteres betonhíd értéke 1,2 millió euró. A beruházás által leegyszerűsödik a forgalom Illyefalva és a 12-es országút között.

A háromszéki község lakói évek óta kerülőúton és ideiglenes hídon közlekedtek, hiszen a nyolcvanas években épült átkelő súlyosan megrongálódott a 2006-os áradások következtében, mutatott rá Fodor Imre. Illyefalva polgármestere szerint az új, 80 tonnát elbíró hídnak köszönhetően a vállalkozók számára is vonzóbb lehet a község, és hozzájárulhat azon törekvésükhöz, hogy önfenntartó önkormányzat legyen az illyefalvi.

A Kovászna megyei tanács 600 ezer lejjel támogatta a munkálatokat, mondta Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnök szerint az elkövetkezőkben át szeretnék venni az Olt-híd és a 12-es országút közötti községi utat, hogy szélesítsék és új aszfaltréteggel lássák el.

Tamás Sándor kifejtette: a háromszéki települések fejlesztése három pilléren nyugszik, csak akkor lehet sikeres, ha a helyi önkormányzat, a megyei tanács és a parlamenti képviselet együttműködik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?