A legkisebb svéd hercegnő is elkelt

Három évvel előző jegyessége felbontása után, Madeleine hercegnő, a svéd király harmadik gyermeke szombaton hozzáment Christopher O'Neill brit pénzügyi menedzserhez.

A királyi palota kápolnájában, hatszáz vendég, az európai uralkodóházak képviselői és az amerikai felső tízezer krémje előtt mondták ki az igent. A svéd tévé közvetítette az eseményt, de közel sem volt akkora a felhajtás, mint amikor 2010-ben Madeleine nővére, Viktória ment hozzá személyi edzőjéhez. Ennek magyarázata, hogy Madeleine nem trónvárományos, és az egész ünnepélyt a király, XVI. Károly Gusztáv maga fizette – mondta az AP-nek Roger Lundgren, svéd újságíró.

A fiatal és sikeres hercegnőt előzőleg 2009 nyarán jegyezte el egy stockholmi ügyvéd, de a következő év áprilisában a palota bejelentette az eljegyzés felbontását. A híresztelések szerint a férj síelése alatt csalta meg Madeleine-t.

Az akkor 27 éves hercegnő New Yorkba utazott, ahol sokáig kereste hivatását, művészettörténetet és etnológiát tanult, jogi és dizájnkurzusokat hallgatott. Jelenleg a World Childhood Foundation gyermeksegélyezési alapítványnál dolgozik, melyet anyja, Szilvia királyné hozott létre.

A hercegnő New Yorkban találta meg jövendőbelijét. A Londonban született, vagyonos pénzügyi menedzserről viszonylag keveset tudni, hobbijai között szerepel a golf, a tenisz, és a síelés is – remélhetőleg ez utóbbi nem vezet váláshoz.

Az ünneplést követően a pár visszatér New Yorkba, ott fogni élni és dolgozni. O'Neill nem kap hercegi címet és a továbbiakban is üzleti ügyeivel foglalkozik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?