Ludovic Orban a Piatra Neamț-i kórháztűzről: minden kudarc esetében vannak felelősök

„Minden kudarc esetében vannak felelősök, egyéni vétkesek” – szögezte le hétfőn Ludovic Orban kormányfő Nelu Tătaru egészségügyi miniszter kijelentésére utalva, aki kollektív vétkességről beszélt a Piatra Neamţ-i kórháztűz kapcsán.

„Az egészségügyi miniszter egy nehéz pillanatban tette ezt a kijelentést. Minden kudarc esetében vannak felelősök, egyénileg hibáztatható személyek. Az én meglátásomban azonban most az az elsődleges dolgunk, hogy minden problémát megoldjunk, csökkentsük a megfertőződések számát az egészségügyi óvintézkedések betartásával, biztosítsuk a páciensek kezelését, és minden felmerülő esetre találjunk megoldást, beleértve azt is, hogy gyorsan megvalósítsunk minden javítási, korszerűsítési munkálatot annak érdekében, hogy az intenzív terápiás osztályok biztonságos körülmények között működjenek” – mondta a kormányfő az egészségügyi minisztériumban lezajlott találkozó után.

Orban szerint nem kell most az ország minden intenzív osztályát elítélni a Piatra Neamţ-i kórháztűz nyomán, de ismételten meg kell bizonyosodni arról, hogy ezeken az osztályokon minden szükséges felszerelés és eszköz biztosítva van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?