Piatra Neamţ-i kórház: az intenzív osztályok rendelkeztek DSP-engedéllyel

A Piatra Neamţ Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályainak volt érvényes engedélyük a megyei közegészségügyi igazgatóságtól (DSP) – tájékoztatott vasárnap kiadott közleményében a kórház vezetősége.

A kórházban történt szombati tűzesetről a médiában megjelent hírekkel kapcsolatban az intézmény vezetősége rámutat: az intenzív osztály kiterjesztését célzó módosítások – amelyekre azért volt szükség, hogy az intézmény nagyobb számú koronavírus-fertőzött pácienst tudjon fogadni – semmiféle módon nem hatottak ki az érintett kórteremben zajló tevékenységre. A két intenzív osztály rendelkezik DSP-engedéllyel. A kórház azon része, ahol az előkészületek folytak az intenzív osztály kiterjesztésére, még nem működik, és nincs a tűz által sújtott kórterem közelében” – szögezte le a kórház vezetősége.

A kórteremben, ahol a tíz halálos áldozatot követelő tragédia történt, az orvosi készülékek újak voltak – hangsúlyozták a közlemény.

George Lazăr Neamţ megyei prefektus korábban azt nyilatkozta, hogy a Piatra Neamţ-i kórház intenzív terápiás osztályát, ahol a tíz halálos áldozatot követelő tűzvész történt, a közegészségügyi igazgatóság jóváhagyása és tájékoztatása nélkül költöztették át szombaton a harmadik emeletről a másodikra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?