Először választottak női alpolgármestert Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhely 19 tagú önkormányzati testülete Pálfi Kingának, a Szabad Emberek Pártja (POL) tanácsosának szavazott bizalmat az alpolgármesteri tisztség betöltésére. Személyében a székelyföldi város történetében először tölthet be tisztséget női alpolgármester.

Első soros ülését tartotta csütörtökön Székelyudvarhely városának új összetételű, és immár kiegészült önkormányzati testülete, miután a bíróság érvényesítette Major Sándor (POL), Bindea Dániel János (MPP) és Berde Zoltán (RMDSZ) mandátumát, illetve a póttagok letették a hivatali esküjüket.

Az ülésvezető elnökének kinevezése után a második napirendi pont az alpolgármester megválasztása volt. Gálfi Árpád polgármester már az ülés összehívójában javaslatot tett az alpolgármester személyére. Pálfi Kinga volt az egyetlen jelölt, aki 18 támogatói szavazatot kapott, személyében a székelyföldi város történetében először töltheti be nő ezt a munkakört.

„Köszönöm a bizalmat, ígérem, megszolgálom. Tudom, hogy mekkora feladat és felelősség, illetve ha még nem is tudom, de meg fogom tapasztalni, viszont minden igyekezetemmel azon leszek, hogy tudásomat és képességeimet a legjobban kamatoztassam ebben a munkakörben, elsősorban a közösség érdekében. Ettől nem lettem más, ez csak egy titulus” – mondta székfoglaló beszédében az alpolgármester. Megjegyezte, az hogy a városban először választottak ilyen funkcióba nőt, már sokat mond arról, hogy mit jelent Udvarhelyen a fejlődés.

Az ülésen megválasztották az önkormányzat munkáját segítő bizottságok elnökeit, illetve tagjait is. A struktúra nem változott, a korábbi gyakorlathoz hasonlóan ezúttal is négy szakbizottság – jogi és emberi jogi, gazdasági, szociális-kulturális, családjogi szakbizottság, illetve városrendészeti, környezetvédelmi, vagyonrendészeti szakbizottság – állt fel.

Az ülés végén Albert Sándor tanácsos hangsúlyozta, hogy a POL tanácsosai képviselői bérük kétharmadát a város civil szervezeteinek ajánlják fel, és csatlakozásra kérte fel a másik két párt (RMDSZ, MPP) önkormányzati képviselőit is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?