banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Felszólította a miniszter a tanfelügyelőket, ellenőrizzék az online órák megtartását

Monica Anisie oktatási miniszter hétfőn felszólította a tanfelügyelőket, hogy fokozzák az online tanórák monitorizálását, mivel egyre gyakrabban érkeznek jelzések a szülőktől és tanulóktól, hogy ezeket nem tartják meg. 

Elmondta, a minisztérium is részt vesz ezekben az ellenőrző akciókban, és a szakszervezeti képviselők is jelezték, hogy a tanfelügyelőségekkel együtt szeretnének dolgozni a monitorizálás folyamatában. 

Az érettségi és képességfelmérő vizsgatételek modelljeit hétfőn feltöltik a tanügyminisztérium honlapjára, tette hozzá Monica Anisie.

Körülbelül egymillió gyermek tanul online rendszerben – ismertette még a tárcavezető. A megyei tanfelügyelőségek által hétfő délig közölt adatok értelmében az ország 8797 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5029-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 3830 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

Megjegyzik, 375 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 3455 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra. 

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?