Sepsiszentgyörgyön tartottak fogva és fosztottak ki egy osztrák férfit

Háromszéken őrizetbe vettek két személyt, akik házasságkötés ígéretével Sepsiszentgyörgyre csaltak egy osztrák férfit, majd akarata ellenére fogva tartották, elvették pénzét és vagyontárgyait, tájékoztat a Kovászna megyei ügyészség.

Közleményük szerint bűnvádi eljárás indult a 47 éves N.J. és a 25 éves B.J. sepsiszentgyörgyi lakosok ellen, akiket csalással, törvénytelen fogvatartással, illegális anyagi ügyletekkel és lopással vádolnak.

A két vádlott idén szeptemberben egy házasságkötés hamis ígéretével Sepsiszentgyörgyre csábította a 46 éves osztrák férfit, akit viszont megérkezése után akarata ellenére fogva tartottak egyik vádlott otthonában, ahol veréssel fenyegették és elvették a nála lévő pénzt, illetve vagyontárgyait zálogba helyezték. Az ügyészség szerint a vádlottak megszerezték az osztrák férfi bankkártyáját is, amelyről 1800 lej értékű összeget emeltek el.

Az áldozat panasza nyomán azonosították a két sepsiszentgyörgyi elkövetőt, akikkel kapcsolatban a törvényszék elrendelte a 30 napos vizsgálati fogságba helyezésüket. Az ügyben zajlik a nyomozás az eset részleteinek kiderítése érdekében.

(A címlapkép illusztráció, forrása: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?