A járványügyi szabályok betartásával látogathatók az aradi temetők halottak napján

Nem korlátozzák a temetőlátogatást halottak napján, de a koronavírus-járvány ellen hozott szabályokat be kell tartani a látogatóknak és a virágárusoknak egyaránt.

Az aradi önkormányzat alárendeltségébe tartozó közterület-fenntartó vállalat és a helyi rendőrség közös közleményben hívta fel a figyelmet, hogy lévén, hogy Aradon meghaladta a 4 ezreléket a fertőzés az utóbbi 14 napban, az utcán is kötelező a maszk használata, és ugyanez érvényes a temetőkben is.

Emellett a temetői sétányokon és a síroknál sem tartózkodhat hatfősnél nagyobb csoport, hacsak nem egyazon család tagjai.

Kötelező a kétméteres fizikai távolság megtartása, és a temetőkapuknál álló biztonsági őröknek ki kell szűrniük a szemmel láthatóan koronavírus- vagy más légúti megbetegedés tüneteit produkáló személyeket – írták. Ugyanezek a szabályok érvényesek a virágárusokra, a sírkőfaragókra.

Mindenszentek (november 1.) és halottak napján (november 2.) sokan keresik fel hozzátartozóik sírját, de a hatóságok kérik a lakosokat, hogy a zsúfoltság elkerülése végett ne hagyják erre a két napra a sírok rendbe tételét és a látogatást.

(A nyitókép illusztráció | A szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?