Ennyi településen lépett életbe ez idáig a vörös forgatókönyv Romániában

 

Szerda estig 368 településen érte el az utóbbi 14 nap során regisztrált koronavírusos esetek aránya a 3 ezreléket – közölte szerda esti Raed Arafat belügyi államtitkár. 

Ezeken a településeken kötelező a maszkviselés zárt és szabadtéren egyaránt, felfüggesztették a színházak, mozik, előadótermek tevékenységét, és az iskolák online oktatásra tértek át.

Hozzátette: szerdáig 9 települést helyeztek vesztegzár alá országszerte. Három Máramaros megyei, két Kolozs megyei, két Neamț megyei, és egy-egy Galac és Konstanca megyei településen volt szükség ilyen intézkedésre a koronavírus terjedése miatt. 

Azt is elmondta: jövő hét elején 43 ezer antigén teszt érkezik az országba. Ludovic Orban kormányfő hozzáfűzte a szerda esti kormányülésen, hogy ezeket a teszteket az iskolákban, óvodákban és idősotthonokban kell felhasználni olyan személyek tesztelésére, akiken a koronavírussal való fertőzöttség tünetei jelentkeznek.

A tesztek számán is múlik, hogy bezárnak-e az iskolák egy régióban.

Közzétette: Maszol.ro – 2020. október 28., szerda

Mint korábban írtuk, a Stratégiai Kommunikációs Csoport által naponta közölt fertőzési ráta torz adat. A Kárpátokon túli régiók azért tartoznak az ország zöld zónáihoz, mert ezekben a megyékben keveset tesztelnek. Pontosabban: az erdélyi megyék azért vörösödnek be, mert az országos átlagnál jóval magasabb számú tesztet végeznek naponta.

(Címlapfotó: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?