Igazolta a törvényszék Dominic Fritz polgármesteri mandátumát

Jogerősen érvényesnek nyilvánította a törvényszék Dominic Fritz, Temesvár megválasztott polgármestere mandátumát. Az új elöljárót pénteken iktatják be hivatalába.

Dominic Fritz a Facebookon közölte: érvényessé nyilvánították polgármesteri mandátumát, és a prefektus már tájékoztatta, hogy pénteken, október 30-án teheti le a hivatali esküt.

„A Temes Megyei Törvényszék elutasította a polgármesteri mandátumom érvényesítésére vonatkozó döntés ellen benyújtott három keresetet, amelyet arra alapoztak, hogy összeférhetetlenség lenne európai állampolgárságom és polgármester-jelöltségre való jogom között. A bírák igazolták, hogy mandátumom, jelölésem és a temesváriak szavazata törvényes. Ugyanakkor az alkotmányossági kifogás emelésére vonatkozó kérést is elutasították” – olvasható Dominic Fritz bejegyzésében.

Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi...

Közzétette: Dominic Fritz – 2020. október 28., szerda

 

Úgy vélekedett: a bírák döntése nemcsak a saját személyes győzelme, hanem „a temesváriaké, akik egy európai állampolgárra adták szavazatukat”.

A németországi Dominic Fritz nem rendelkezik romániai felmenőkkel, ennek ellenére 17 évvel ezelőtt Temesváron telepedett le, ahol önkéntesként majd több civil szervezet tagjaként különböző kulturális projekteken dolgozott. A szeptemberi helyhatósági választásokon a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) jelöltjeként meglepetésre legyőzte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjét, Nicolae Robu eddigi polgármestert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?