Beiktatták hivatalukba Kézdivásárhely helyi tanácsosait és polgármesterét

A járványügyi korlátozásokra vonatkozó előírások betartása mellett, rendhagyó módon tette le hivatali esküjét Bokor Tibor, Kézdivásárhely újraválasztott polgármestere, valamint a céhes város 17 tagú tanácsosi testülete.

A szerda délelőtti eseményt szabad téren, a polgármesteri hivatal kertjében tartották meg, hogy csökkentsék a koronavírus-fertőződés kockázatát. Kézdivásárhely újrázó polgármestere és a tanácstagok a 2020–2024-es mandátumra a Kovászna megyei kormánybiztos és helyettesei jelenlétében tették le hivatali esküjüket.

Kézdivásárhely lakosságának csökkenése miatt a 2016-ban még 19 tagot számláló önkormányzati testületben, ebben a mandátumban mindössze 17 városatya veszi ki a részét a közös munkából. A tanácsosok közül 13-an a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben nyertek mandátumot, míg négyen az Erdélyi Magyar Szövetséget (EMSZ) képviselik majd.

A szerdai hivatali eskütétel idején még nem volt ismert az új alpolgármester személye, az ő tisztségével kapcsolatban várhatóan az első, novemberben esedékes tanácsülésen titkos szavazás keretében döntenek a képviselők.

Bokor Tibor a Maszol azon kérdésére, hogy mit vár el csapatától a következő mandátumban, az anyagi finanszírozásokra történő sikeres pályázást emelte ki az egyik legfontosabb célként.

„Szeretném befejezni a csapatommal az elkezdett munkákat, és remélem, hogy legalább ugyanolyan hatékonyan tudunk az elkövetkezendő négy évben is külső forrásokat lehívni városunk fejlődése érdekében” – jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?