Több mint harmincezren kérték, hogy levélben szavazhassanak

Több mint 30 ezer külföldön élő román állampolgár kérte eddig, hogy levélben szavazhasson a december 6-ai parlamenti választásokon - közölte kedden honlapján az Állandó Választási Hatóság (AEP).

Kedd kora délutánig összesen 30.069 ilyen irányú kérést regisztráltak a honlapon.

A legtöbb kérés Nagy-Britanniából (6925), Németországból (4513), Spanyolországból (2614), Olaszországból (2422), Franciaországból (2125) érkezett, és több mint ezer kérést regisztráltak Svájcból, Hollandiából, Belgiumból és Ausztriából.

A külföldön élő román állampolgároknak még két nap áll a rendelkezésükre, hogy kérjék, hogy levélben élhessenek szavazati jogukkal a parlamenti választásokon. A szavazati joggal és külföldi lakóhellyel rendelkező román állampolgárok, akik levélben szeretnék gyakorolni szavazati jogukat, legkésőbb október 22-éig regisztrálhatják magukat a www.votstrainatate.ro platformon.

A regisztrációval az adott állam érvényes tartózkodási okmányaival és szavazati joggal rendelkező román választópolgár kéri, hogy a szavazási okmányokat postai úton küldjék el az általa megadott levelezési címre, és ezzel egyidőben törlik őket a romániai állandó választási listáról erre a választásra.

A külföldön élő román állampolgárok december 5-én és 6-án szavazhatnak a parlamenti választásokon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?