Szigorítanak Bihar megyében is – három településen súlyosabb korlátozások jönnek

Három Bihar megyei községben bezárások következnek, Nagyváradon és 14 másik településen 30 százalékos kihasználtsággal működhetnek a vendéglátóhelyek és kulturális egységek.

A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság hétfői döntése szerint az esetszámok növekedése miatt Hosszúaszón, Biharszentandráson és Barátkán bezárják a vendéglátóhelyeket. Ezekben a községekben bel- és kültéren egyaránt kötelező az arcmaszk használata.

A vendéglátóhelyek és kulturális intézmények Nagyváradon, Belényesben, Almamezőn, Hegyközpályiban, Váradszentmártonben (ide tartozik Félixfürdő is), Kiskopácson, Fugyivásárhelyen, Berettyószéplakon, Drágcsékén, Pusztahollódon, Rényben, Mezőszakadáton, Magyarremetén, Gyapjun és Bontesden legtöbb 30 százalékos kihasználtsággal működhetnek.

A bizottság a 202 Bihar megyei iskola helyzetét is elemezte. Döntésük szerint a nagyváradi Episcop Roman Ciorogariu Ortodox Líceumban az óvodai csoportok a vörös forgatókönyv szerint működnek, az elemi és gimnáziumi osztályok pedig a sárga forgatókönyvre, azaz a hibrid oktatásra térnek át. Ugyancsak a sárga forgatókönyv lép életbe a hosszúaszói 1-es számú iskolában, a szentandrási iskolában vörös forgatókönyv szerint működnek az óvodai csoportok, a gimnáziumi osztályok pedig sárga forgatókönyv szerint.

A rendelkezések egyelőre egy hétig, október 19–26. között érvényesek, a vészhelyzeti bizottság hetente vizsgálja felül a fertőzöttségi adatok függvényében az egyes települések helyzetét.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?