Három, nálunk is forgalmazott maszk nem felel meg követelményeknek

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) három figyelmeztetést kapott a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszerén (RAPEX) keresztül kereskedelemben levő, nem megfelelő védőmaszkokra - tájékoztat szombati Facebook-bejegyzésében Paul Anghel, a hatóság vezérigazgatója.

Alerta RAPEX emisă de Luxemburg:- Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de...

Közzétette: Paul Anghel – 2020. október 16., péntek

Anghel szerint az egyik figyelmeztetést Luxemburg adta ki, és egy olyan maszkra vonatkozik, amelyet illetékes testület nem tanúsított védőfelszerelésként. „Emiatt lehetséges, hogy a termék nem nyújt védelmet abban az esetben, ha nem társítják más óvintézkedésekkel. Nem felel meg az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabályoknak” – szögezi le Anghel.

Alertă RAPEX emisă de Italia:-Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 50 %...

Közzétette: Paul Anghel – 2020. október 16., péntek

A második figyelmeztetést Olaszország adta ki, és egy olyan védőmaszkra vonatkozik, amelynek szűrőképessége nem megfelelő, így túl sok mikroorganizmus juthat át rajta, növelve a fertőzés kockázatát, ha nem kombinálják további védőintézkedésekkel.

Alerta RAPEX emisă de Letonia:-Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor (virale), dar...

Közzétette: Paul Anghel – 2020. október 16., péntek

A harmadik figyelmeztetés Lettországból érkezett: egy olyan maszkra vonatkozik, amely a leírás szerint potenciális védelmet nyújt a vírusrészecskékkel szemben, azonban ezt egyetlen illetékes európai testület sem tanúsítja. A termék nem felel meg az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabályoknak.

Kimaradt?