Kovászna megyében szinte naponta térnek át online oktatásra osztályok

Kovászna megyében a tanév kezdete óta ez idáig 35 diákot és 14 pedagógust azonosítottak koronavírus-fertőzéssel. A fertőzöttek száma folyamatosan változik, ezért a hatóságok szinte naponta rendelik el egy-egy óvodai csoport vagy iskolai osztály vörös besorolását, vagyis az érintett gyerekek kénytelenek két hétig otthonról, online folytatni a tanulást, számolt be Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő.

Arra is rámutatott, hogy a helyzet nem drámai, hiszen a megyében 303 tanintézmény működik, ám ezidáig 11 iskolában azonosítottak 14 pedagógust és 35 fertőzött diákot, ami a teljes diáklétszám kevesebb mint 1 százaléka. 

Kiss Imre elmondta, azt tapasztalják, hogy a hibrid oktatás a legnehezebb, vagyis az, amikor az osztály fele a tanteremben van, a másik fele otthonról, interneten követi a tanórákat. Ez a módszer mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak nehezebb, mint a zöld forgatókönyv szerinti oktatás, amikor mindenki fizikailag jelen van a tanórán vagy a vörös forgatókönyv szerinti oktatás, amikor mindenki távoktatásban vesz részt. 

A sárga forgatókönyv szerinti hibrid oktatás a tanárok számára azért nehéz, mert egy időben kell foglalkozzanak az osztályteremben lévő diákokkal és fenntartaniuk a kapcsolatot azokkal, akik online követik a tanórát. Ugyanakkor esetenként probléma van az internettel is, illetve Kovászna megyébe még nem érkezett meg az a 3000 táblagép, amit az oktatási minisztérium ígért, és ami által a rászoruló diákokat segítenék, hogy csatlakozni tudjanak a távoktatáshoz, mondta Kiss Imre főtanfelügyelő.  

(Címlapfotó forrása: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?