Az ország nagy részére érvényes viharriasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Több narancssárga és sárga viharriasztást adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható rossz idő miatt.

A szakemberek szerint péntek hajnali 3 óráig narancssárga riasztás lesz érvényben Kovászna, Iaşi, Vaslui, Bákó, Vrancea és Buzău megyében, valamint Brassó és Prahova megye hegyvidéki térségében. Ezeken a területeken jelentős esőzésekre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-70 litert négyzetméterenként.

Ugyanabban az időszakban 18 kelet- és dél-erdélyi, dobrudzsai, munténiai, moldvai és olténiai megyére sárga riasztás vonatkozik, itt záporokra, felhőszakadásra, villámlásra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Pénteken 3 és 21 óra között Ialomiţa, Călăraşi és Konstanca megye másodfokú riasztás alatt áll majd, 11 másik megyében, beleértve Erdély délkeleti részét is, sárga riasztás lesz érvényben. Itt a lehulló csapadék mennyisége meghaladja majd a 25-35, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?