Tanulók Országos Tanácsa: fel kell készülni a piros forgatókönyvre az egész országban

Rendkívül fontos, hogy az iskolák elkezdjék a felkészülést az online tanításra való teljes átállásra, tekintve, hogy ez a forgatókönyv egyre elkerülhetetlenebbé válik a koronavírusos esetek fokozott növekedése miatt, véli a Tanulók Országos Tanácsa.

„Ez az a pillanat, amelytől mindannyian annyira tartottunk: az esetek számának gyors, ellenőrizhetetlen növekedése és egyre több megbetegedés az oktatási intézményekben. Felszólítjuk a hatóságokat, főként az oktatási minisztériumot, polgármestereket és iskolaigazgatókat, hozzanak meg minden szükséges intézkedést annak biztosítására, hogy az online tanításra való átállást bármelyik pillanatban meg lehessen valósítani. A tanulók és a pedagógusok egészsége prioritást élvez!” – idézi a Tanulók Országos Tanácsa szerdán kiadott közleményében Rareş Voicu elnököt.

A szervezet szerint sok diák számára lehetetlenné vált az iskolában való fizikai jelenlét, mivel nem engedhetik meg maguknak a védőmaszkok és fertőtlenítőszerek megvásárlását, a hatóságok pedig nem biztosítják számukra ezeket.

A számítógépek és táblagépek hiánya pedig az online oktatáson való részvételt teszi lehetetlenné sok tanulók számára, állítja még a Tanulók Országos Tanácsa.

Kapcsolódók

Kimaradt?