Egyre több tanintézmény kénytelen átállni az online oktatásra

Országszerte 355 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott szerdán a Tanügyminisztérium. Az egy nappal korábbi jelentés még 344 olyan iskoláról számolt be, amelyben a vörös forgatókönyvet alkalmazzák.

A megyei tanfelügyelőségek által szerda délig közölt adatok értelmében az ország 
12 459 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4842-ben a sárga forgatókönyv, azaz a hibrid oktatás érvényesül, 355 tanintézetben pedig a vörös forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 173 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 182 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Kapcsolódók

Kimaradt?