Iskolai sportpályán játszó tanulókat bírságolt meg a rendőrség

A konstancai 29-es számú gimnázium udvarán kosárlabdázó és focizó fiatalokat bírságolt meg péntek este a helyi rendőrség, miután a lakosok csendháborításra panaszkodtak. A Konstanca megyei tanulók szövetsége abszurdnak tartja a helyzetet, Marcel Vela miniszter pedig a belügyi szaktárca ellenőrző testületét kérte fel, vizsgálja meg a konstancai rendőrök fellépését. 

Nyolc, 14 és 16 év közötti fiatalt bírságoltak meg fejenként 250 lejre a konstancai rendőrök, miután négy írott és öt telefonos panasszal fordultak csendháborítás miatt a hatóságokhoz a lakosok. 

Péntek este 20 óra 20 perckor igazoltatták a fiatalokat, akik engedély nélkül hatoltak be és használták az iskolai sportpályát. A rendőrök ugyanakkor emlékeztették a kosárlabdázó és focizó tanulókat a higiéniai szabályok betartásának és a fizikai távolságtartás gyakorlásának fontosságára, derül ki a Román Rendőrség (IGPR) közleményéből.

Ebből kiderül az is: Marcel Vela belügyminiszter a tárca ellenőrző testületét kérte fel, vizsgálja meg a konstancai rendőrök fellépését. 

Abszurdnak tartja állásfoglalásában a tanulók megbüntetését a Konstanca megyei tanulók szövetsége, adta hírül az edupedu.ro. A diákok képviselői kérik, hogy helyi szinten tegyék lehetővé a sportpályák használatát az iskolai órákon kívül is, úgy, ahogyan azt például Bákóban megoldották, írták.

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?