banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Miniszterelnök: nincs keresnivalója a tanügyben annak, aki nem hajlandó online oktatni

Nincs keresnivalójuk a tanügyben azoknak a pedagógusoknak, akik megtagadják az online tanítást – jelentette ki pénteken Ludovic Orban kormányfő.

A miniszterelnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, nem tudja elfogadni, hogy vannak pedagógusok, akik nem hajlandók gyakorolni a szakmájukat. 

„Ha egy tanár nem tartja meg az online órákat ott, ahol ez indokolt lenne, vagy ha a tíz órából csak hatot vagy négyet tart meg, egyszerűen nem kell fizetést adni neki, ez ilyen egyszerű. Ha megtagadja az online oktatást, szerintem nincs keresnivalója a tanügyben, mert egy tanárnak kötelessége alkalmazkodni bármilyen helyzethez. (...) Legyünk őszinték: az online tér jelen van az életünkben, többségünknek van Facebook-fiókunk, tudjuk, mit jelent az élő videó, nem igaz, hogy nem lehet alkalmazkodni az online oktatáshoz” – fogalmazott Orban. 

A kormányfő úgy véli, „az iskolában nagyobb biztonságban vannak a gyerekek”, ugyanis többen közülük – főleg a kamaszok – parkokban töltik a délutánt, edzésekre vagy más tevékenységekre járnak, ahol nem tartják be olyan szigorúan a szabályokat, mint az iskolában, így könnyebben megfertőződhetnek.

A miniszterelnök szerint még korai lenne kijelenteni, hogy a tanévkezdés miatt nőtt az új koronavírusos esetek száma, előfordulhat ugyanis, hogy több tanuló és pedagógus még a vakációban fertőződött meg, de tanévkezdés után jelentkeztek a tüneteik.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Guvernul României)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?