Meggyilkolták Kolozsvár középkori Rómeóját

Nem balesetben vesztette életét, ahogyan korábban gondolták a szakemberek, hanem valószínűleg meggyilkolták azt a kolozsvári középkori szerelmes férfit, akit párjával kézenfogva temették el. A sírt nemrégiben tárták fel a régészek.

A Shakespeare-i történet párhuzamán Rómeónak elnevezett, 30. életéve körül elhunyt férfi testén kegyetlen ütések nyomait fedezték fel. „Rengeteg sérülést találtunk a testen. Nagyon ritka, hogy egyetlen testen több mint hét sebesülés legyen. A csontvázon elől és hátul is hasonló sebhelyek voltak, ami arra enged következtetni, hogy valószínűleg két fal közé szorították be” – nyilatkozta Adrian Andrei Rusu régész a citynewsnak.

Hogy a férfi szegycsontja eltörött, már korábban észrevették, de ez nem volt még eléggé alapos gyanú a gyilkosság feltételezéséhez. A mellette fekvő Júliájáról a szakemberek úgy vélik, a halálhír miatt kapott szívrohamot.

A Ferenc-rendi kolostor temetőjében felfedezett „Rómeót és Júliát” 1450-1550 között temethették el, erről a koporsóban talált szögek árulkodnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?