Megrohamozták a kórházat a koronavírusban elhunyt férfi rokonai

Betört a kórházba és az egészségügyi személyzetre akart támadni csütörtök este egy népes csoport, miután megtudták, hogy a bukaresti Marius Nasta kórházban elhunyt a 40 éves koronavírus-fertőzött rokonuk. Az ügyben a rendőrök és csendőrök fellépésére volt szükség.

A bejáratnál álló biztonságiak nem tudták megakadályozni, hogy a 15-20 fős agresszív csoport behatoljon a kórházba, a feldühödött rokonok elindultak az intenzív terápiás osztály felé, ahol az elhunyt férfit kezelték. Miután az egészségügyi személyzetnek sikerült lezárnia a részleget, a támadók az ablakon próbáltak bejutni. Az ügyben végül a rendőrök és csendőrök fellépésére volt szükség, akiknek sikerült rendet teremteni.  

Az egészségügyi intézmény vezetője szerint mind a személyzet, mind a beutalt betegek körében nagy riadalmat keltettek, az orvosokat megfenyegették. A kritikus állapotban lévő, intenzív osztályon kezelt koronavírusos pácienseknek nincs szükségük ilyen eseményekre, magyarázta Beatrice Mahler a Digi24-nek. Információi szerint a kórházban randalírozó férfiak fizikailag is bántalmazni akarták az egészségügyi személyzetet. 

A Hotnews-nak a kórházmenedzser arról beszélt, az orvosok mindent megtettek azért, hogy megmentsék a férfi életét, és megértik a család fájdalmát. Felhívta viszont a figyelmet, hogy a fiatal, mindössze 40 éves fertőzöttnek társult betegsége is volt, túlsúlyban szenvedett. Beatrice Mahler nem helyesli, hogy a rokonok fájdalma dühhé alakult, megijesztették mind az alkalmazottakat, mind a bennfekvő betegeket. 

A kórházmenedzser csütörtök este azt mondta, pénteken feljelentést tesz az ügyben. 

(Címlapi illusztráció forrása: pixabay.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?