„Sertéshús-terroristák” fújták le Lyonban a henteseket

Példátlan támadás történt Lyonban: hatan támadtak egy húsboltra, és az eladókat könnygázzal fújták le. A szeptember 19-támadásról csak most számolt be a lyonmag.com című helyi elektronikus lap.

A hentesüzlet elleni támadás oka az volt, hogy ott disznóhúst árusítottak, ez zavarta az arab országokból származó menekültekből álló csoportot. A támadást egy suhancokból álló banda követte el. A kiskorú, 12 év körüli támadók először sértegetni kezdték az üzlet alkalmazottait, akik kijöttek a pult mögül, és távozásra szólították fel őket.

A banda azonban perceken belül visszatért és bosszút állt. Könnygázspray volt náluk, amelyet a vevők jelenléte ellenére használtak is – számolt be a Le Progrés című helyi lap. Az egyik gyerek pisztolyt rántott – a tudósítások szerint csak utánzat volt –, azzal fenyegetőzve tartották sakkban az eladókat. A suhancok obszcén mozdulatokkal sértegették a henteseket, kővel betörték az eladópult üvegét, majd elfutottak a helyszínről.

A helyi rendőrségnek a bolt tulajdonosa bejelentést tett. A rendőrök mindössze egy 12 éves gyereket állítottak elő. A Lyonmag cikkéhez érkezett olvasói kommentek aláhúzzák, hogy a város a francia gasztronómia fővárosa, és hogy nem hajlandók idegen kultúrák szokásai szerint élni, megváltoztatni életmódjukat. 

(A nyitókép illusztráció | Forrás: lyonmag.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?