Egyszínű, PNL-s vezetése lesz Nagyváradnak és Bihar megyének

A választási eredmények véglegesítése után nevesítette a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjeit a Bihar megyei tanács két alelnöki, valamint a két nagyváradi alpolgármesteri tisztségre. 

Mindkét nagyváradi alpolgármester és megyei alelnök a liberálisok sorából kerül ki, jelentette be közös Facebook-élő adásban Florin Birta, akit polgármesternek választottak, valamint a Bihar megyei tanácselnöki tisztséget megnyerő Ilie Bolojan.

A PNL megyei és városi politikai bürójának döntése nyomán a megyei tanács alelnökének Mircea Mălan eddigi alpolgármestert és Călin Gal eddigi megyei tanácsost jelölik – előbbi az európai uniós projektekkel, utóbbi a gazdasági kérdésekkel foglalkozik majd.

Nagyváradi alpolgármesternek Arina Moş jogászt, a Nagyváradi Szociális Igazgatóság vezetőjét és Marcel Dragoş mérnököt jelölték. A 27 tagú váradi önkormányzatban egyébként húsz mandátumot szerzett a PNL, 4-et az RMDSZ és 3-at a szociáldemokraták, a 35 tagú megyei önkormányzatban tanácselnökével együtt 23 mandátumot szereztek a liberálisok, hatot-hatot pedig az RMDSZ és a PSD.

(Címlapfotó forrása: képernyőkép/Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?