Először nyert polgármesteri széket Bákó megyében az RMDSZ

Oltean Péter személyében első alkalommal lesz RMDSZ-es polgármestere a Bákó megyében található Gyimesbükk községnek. A magyarság számaránya alig éri el az 50 százalékot az 1950-ben Bákó régióhoz, majd az 1968-as megyésítés alkalmával a moldvai megyéhez csatolt településnek.

Borboly Csaba megyeelnök társaságában jelentette be hétfőn délelőtt választási győzelmét Oltean Péter, Gyimesbükk RMDSZ-es polgármesterjelöltje. A községet először vezetheti a szövetség színeiben versenybe szálló politikus. „Úgy gondolom, hittel és bátorsággal nekiindulva tudtunk győzni ezen a választáson” – fogalmazott az új polgármester, aki Görbe Vilmos, PNL-s polgármestert váltja.

Oltean Péter elmondta: Gyimesbükkben a legutolsó népszámlálás adatai szerint a mintegy 4700 fős lakosságon belül 52 százalékot tesz ki a magyarság aránya, ám a magyar nemzetiségű lakosok egy része a gyimesi völgy más, Hargita megyéhez tartozó községeiben, illetve Csíkszeredában van bejelentkezve. Hozzátette: mind a helyi románságnak, mind a magyar lakosságnak is jó polgármestere szeretne lenni. A vasárnapi helyhatósági választások eredményeként a gyimesi völgy három községe, Gyimesbükk, Gyimesközéplok és Gyimesfelsőlok élére is RMDSZ-es polgármester került.

(Borítókép: Oltean Péter Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?