FRISSÍTVE - Hivatalos: az USR-PLUS polgármesterjelöltje győzött Brassóban

FRISSÍTVE: A brassói USR-PLUS párhuzamos szavazatszámlálása alapján a politikai szövetség polgármesterjelöltje, Allen Coliban kapta a legtöbb voksot a vasárnapi helyhatósági választáson. FRISSÍTÉS: Allen Coliban lesz Brassó polgármestere az Állandó Választási Hatóság (AEP) végleges eredménye szerint. 

Az USR-PLUS hétfő hajnali adatai szerint 82,4 százalékos feldolgozottság mellett Allen Coliban a szavazatok 41,16 százalékát kapta meg, őt követi csaknem 5 százalékos lemaradással a liberális párti George Scripcaru. 

A 182 brassói szavazókörzetből az USR-PLUS hétfő hajnalig 150 körzet szavazólapjait számolta össze, ezek alapján Allen Coliban 28 669 voksot, George Scripcaru 25 280 voksot kapott.  

FRISSÍTÉS: Allen Coliban lesz Brassó polgármestere az Állandó Választási Hatóság (AEP) végleges eredménye szerint. Az USR-PLUS jelöltje megszerezte a leadott szavazatok 42,05 százalékátát, Gheorghe Scripcaru, hivatalban lévő liberális polgármester, 37,62 százalékot kapott. 

A brassói helyi tanácsban 11-11 mandátuma lesz az USR-PLUS-nak és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), négy mandátumot nyert a Szociáldemokrata Párt (PSD), a többi párt elbukta az 5 százalékos bejutási küszöböt. Brassóban a választópolgárok 34,4 százaléka jelent meg az urnák előtt a szeptember 27-ei helyhatósági választásokon.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Allen Coliban)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?