Az RMDSZ elveszítette a baróti polgármesteri tisztséget, négy független jelölt indult ellene

Háromszék településeinek nagy többségében az RMDSZ polgármesterjelöltjei nyertek, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) egyetlen faluban, Esztelneken állíthat polgármestert, illetve független polgármesterjelöltek nyertek Baróton, Ozsdolán és Csernátonban, derült ki az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálásából. 

Tamás Sándor megyei tanácselnök, az RMDSZ háromszéki elnöke szerint a szövetség 45 közigazgatási egységben indított polgármester- és tanácsosjelölteket, és ezek jelentős többségét meg is nyerte a vasárnapi választások során. 

Az RMDSZ baróti polgármesterjelöltje, Lázár Kiss Barna két mandátum után veszített választást. Négy független jelölt indult ellene, és az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása közülük leginkább Benedek Huszár Jánost, esetleg Bán Istvánt mutatja nyertesnek. 

Emellett veszített az RMDSZ jelöltje Esztelneken, ahol az EMSZ kétharmados szavazattöbbséggel megszerzi egyetlen polgármesteri tisztségét, míg Ozsdolán és Csernátonban független jelölt nyert az RMDSZ polgármesterjelöltjével szemben.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Címlapfotó: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?