Kelemen Hunor: Soós Zoltán és Kereskényi Gábor is vezet

Marosvásárhelyen Soós Zoltán vezet – jelentette be éjfélkor Kolozsváron Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke hozzátette, az eredmény nem végleges, de a független jelölt előnye behozhatatlannak tűnik.

Kelemen elmondta, Gyergyószentmiklóson is az RMDSZ jelöltje, Csergő Tibor nyert, a tanácsban is többsége van az RMDSZ-nek – a Hargita megyei városban már véglegesnek mondható az eredmény.

„Nem végleges az eredmény, de azt gondolom, hogy Szatmárnémetit is meg fogjuk nyerni, hiszen jelentős az előnye Kereskényi Gábor polgármesternek” – tette hozzá a szövetségi elnök. Közlése szerint Szatmár megyében az RMDSZ három olyan községet is visszanyert, ahol eddig nem volt polgármestere: Kaplony, Egri és Csanálos.

 

Csíkszeredában Korodi Attila nyert, Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor – sorolta a szövetségi elnök. Udvarhelyszéken azonban már nem áll jól az RMDSZ szénája: Székelyudvarhelyen Gálfi Árpád jelenlegi polgármester nyert, aki a helyi tanácsban is többséget szerzett, Székelykeresztóron pedig az EMSZ jelöltje nyert.

Kelemen Hunor számításai szerint az RMDSZ nagyjából azokat az eredményeket éri el a helyhatósági választásokon, amire számítottak. „De az a legfontosabb, hogy Marosvásárhelyen győztünk. Gratulálok az RMDSZ jelöltjeinek” – mondta a politikus.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?