Magyar helységnévtáblát mázoltak le a háromszéki Nagyborosnyón

„Vandálok üzentek nekünk, magyaroknak” – ezzel a kísérőszöveggel tette közzé szerdán Facebook-oldalán a lefestett helységnévtábla fotóját Kanyó Antal, a háromszéki Nagyborosnyó alpolgármestere.

„Szégyellje magát az, aki ezt tette településünk magyar nevével! Feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen a rendőrségen” – teszi hozzá a nagyborosnyói elöljáró. Kanyó Antal gyanúja szerint a helységnévtábla magyar feliratának lefestése az éppen zajló választási kampányhoz köthető.

 

A kilencven százalékban magyarok által lakott háromszéki községet jelenleg Ilie Nicolea polgármester vezeti, aki a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) színeiben szerzett mandátumot négy évvel ezelőtt. Az ő kihívója Kanyó Antal jelenlegi RMDSZ-es alpolgármester, akit az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) is támogat a választási kampányban.

Kanyó Antal rámutatott: hétvégén az ő kezdeményezésére egy székelykaput állítottak Nagyborosnyó egyik bejáratához, az eseményre nem hívták meg a jelenlegi polgármestert. Az RMDSZ-es alpolgármester és polgármesterjelölt azt feltételezi, hogy a székelykapu-állításra válaszul rongálták meg a magyar helységnévtáblát, alig néhány nappal a választások előtt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?