Ortodox pap holttestével cserélték el az idős nő maradványait Nagykárolyban

A 83 éves néni holtteste helyett egy 53 éves ortodox pap holttestét adták ki a gyászoló családnak a nagykárolyi kórházból, akik még aznap el is temették.

Pár nappal korábban hunyt el a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán a Szamosdob községhez tartozó Dacia település 53 éves ortodox papja koronavírus-fertőzés miatt. A gyászoló család pénteken reggel jelentkezett a kórháznál a temetkezési vállalkozóval a holttestért, és ekkor derült ki, hogy a pap földi maradványait egy nappal korábban átadták egy körtvélyesi családnak, akik már el is temették, 83 éves nagymamájuk helyett.

A kórházmenedzser elmondása szerint az elhunytak cseréje amiatt történhetett meg, mert elromlott a kórház hűtőkamrája, a javítás miatt a koronavírus-fertőzésben elhunytak lezárt halottas zsákokban lévő holttesteit csütörtökön reggel ideiglenesen el kellett mozdítani, és ezen manőverek közben esett le a zsákról a külső azonosító címke.

Ugyancsak csütörtökön reggel jelentkezett az körtvélyesi család idős rokonuk holttestéért, a procedúráknak megfelelően azonosították is az elhunytat, s hűtőkamrai dolgozó itt hibázott, mert nem tett új és jó azonosító címkét a zsákra. Valószínűleg arra gondolt, hogy fölösleges, mert hamarosan megérkezik a temetkezési vállalkozó, aki elszállítja az idős hölgy maradványait.

A vállalkozó meg is érkezett és koporsóba helyezve el is vitt egy holttestet, amelyet még aznap eltemettek, a szerencsétlen csere pedig pénteken reggel derült ki, amikor megérkezett a pap családja az elhunytért.

A közegészségügyi igazgatóság engedélyt adott a pap exhumálására, s szülőfalujában való újbóli eltemetésére, a kórház pedig belső vizsgálatot indított, ugyanakkor arról is döntöttek, hogy más, az eddiginél biztonságosabb azonosító módszert fognak alkalmazni a koronavírus következtében elhunytak esetében.

(Címlapkép forrása: romaniatv.net)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?