Iohannis: nem engedhetjük meg, hogy egyszerre két járványt kezeljünk

A hideg közeledtével fokozott odafigyelésre van szükség mindenki részéről, mert nem engedhetjük meg, hogy egyszerre két járványt, az influenzát és a koronavírust kezeljen az egészségügyi rendszer – jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államfő.

A Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatón az elnök rámutatott: szerdán újabb negatív rekordot döntött az új megfertőződések száma, és jelentős számú elhalálozást jelentettek.

„Még távol állunk attól, hogy véget érjen a járvány. Számos korlátozás fokozatos feloldása, bizonyos tevékenységek újraindítása és ezzel párhuzamosan a légúti megbetegedéseknek, valamint az influenzának kedvező hideg évszak közeledte még kényesebbé teszi a helyzetet. Mindezek aggodalomra adnak okot, és fokozott odafigyelésre van szükség a polgárok és a hatóságok részéről egyaránt. Semmiképpen nem engedhetjük meg, hogy az egészségügyi rendszernek két járványt, az influenzát és a koronavírust kelljen kezelnie egyszerre" – nyomatékosította Iohanis.

Az elnök ismét hangsúlyozta a felelős magatartás fontosságát, emlékeztetve, hogy a védőmaszk, a fizikai távolságtartás és a megfelelő kézhigiénia a koronavírustól, az influenzától és más vírusoktól is megvéd.

(A nyitóképen: Klaus Iohannis | Fotó: presidency.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?